Cees Horsten

Cees is de oprichter van het bedrijf.

Als kind heb ik altijd schilder willen worden omdat het werken met kleur en het esthetisch aspect, mij toen al heeft aangesproken. Op mijn 16 jaar ben ik dan ook begonnen met schilderen en heb ik kennis en ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de Schildersbranche.

Naast het dagelijkse schilderen heb ik verschillende opleidingen gevolgd om mijzelf verder te bekwame in oude en nieuwe innovatieve technieken, zoals het volledig spuiten van het interieurs van woningen. Uiteindelijk heb ik alle geledingen van het schildersvak doorlopen en mezelf steeds doorontwikkeld.

Bijzonder leuk vond ik het opleiden van jonge schilders gedurende hun schildersopleiding. Uiteindelijk ben ik bij het Kennisinstituut voor schilders en stukadoors gaan werken van het begeleiden mijn beroep te maken. Na een leuke periode van 4 jaar ben ik in Den Haag gaan werken bij het Hoofdbedrijfschap Schilderen en Stukadoors, als technisch beleidsadviseur, ter ondersteuning van de branche in ontwikkelingen en het oplossen van geschillen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Daar heb ik enorm veel kennis opgedaan maar is de affiniteit met schildersvak in al zijn facetten gebleven. Uiteindelijk heb ik daar 13 jaar

gewerkt. Daarna ben ik het onderwijs ingegaan en  gaan werken als teamcoördinator bij het ROC Eindhoven (mbo), voornamelijk gericht op het opleiden van jonge mensen van niveau 2 tot en met niveau 4 schilderen. Na een periode van circa 4 jaar ben ik overgegaan naar het Summacollege en begonnen als docent bouwtechniek te Veldhoven.

De laatste jaren heb ik naast het les geven gewerkt aan het ontwikkelen van examenproducten voor scholen zowel in het vmbo als in het mbo en het ontwikkelen van een nieuwe 1-jarige opleiding tot Zelfstandig Ondernemer(ster). Bijna 80% van de afgestudeerde zijn na het behalen van hun diploma met succes een bedrijf gestart. Dit met name heeft mij geïnspireerd om 2,5 jaar eerder te stoppen en Schildersbedrijf Hobra op te richten.

Voor meer informatie over Cees zijn portfolio